#6 terveysvinkkiä yli 30-vuotiaalle – Jennikatjawellness

JENNIKATJAWELLNESS

#6 terveysvinkkiä yli 30-vuotiaalle

Kun täytät 30, tulet huomaamaan kuinka painonhallinta ja palautuminen ei ole enää yhtä helppoa kuin se oli aikaisemmin. Kun ikäännyt, myös kehosi vanhenee. Kuitenkaan tämä ei tarkoita, ettetkö voisi olla hyvässä kunnossa kolme-, neli- tai viisikymppisenä! Itse olen paremmassa kunnossa nyt kuin täytettyäni kolmekymmentä. Teen nyt asioita fiksummin ja vähemmän. Monessa asiassa less is more. Mutta iän tuoman viisauden mukana tulee myös muita seikkoja, jotka on hyvä huomoida, kun treenaat yli kolmekymppisenä. Alla muutama vinkki, kuinka pysyä terveenä ja nuorekkaana kolmenkympin jälkeen.

1. Hyväksy tosiasiat. Palautuminen on hitaampaa ja sitä ei voi muuttaa. Biologiaa vastaan ei voi taistella. Sitä entistä enemmän onkin syytä kiinnittää huomiota siihen, että palautuu tarpeeksi. Tässä ikävaiheessa monilla on pieniä lapsia ja näin ollen hyvät yöunet eivät ole itsestäänselvyys. Nuku tarpeeksi, pidä huolta lepopäivistä ja syö ravintorikasta ruokaa. Näiden kolmen huomioiminen on tärkeää, jos haluat kehittyä ja olla hyvässä kunnossa. 

2. Lihasvoima korreloi hyvin siihen, millä tavalla ikäännyt. Toisin sanoen menetät lihasmassaa, mitä vanhemmaksi tulet. Onneksi tähän asiaan voit vaikuttaa: aloita säännöllinen lihaskuntoharjoittelu. Kun sitoudut tähän, muuttuu myös ulkoinen olemuksesi.

3. Kehosi muuttuu koko ajan: suosikkihoususi voivat olla kireät keskivartalon kohdalta, mutta löysät reisistä. Yksi yleinen ikääntymisenmerkki on, että rasvaa alkaa kertymään vatsan seudulle. Tämä tapahtuu kun aineenvaihdunta hidastuu iän myötä. Myös lihas ja luustokato käyvät käsi kädessä ikääntymisen kanssa. Keskivartalon seutu pyöristyy lisää, jos syöt enemmän mitä tahansa ruokaa. Ikääntyessä päivittäinen ravinnontarpeesi pienenee. Jos et ole aktiivinen, et voi syödä saman verran ruokaa kuin kaksikymppisenä ilman ylimääräisiä kiloja. Onneksi hyvällä ruokavaliolla, päivittäisellä aktiivisuudella ja säännöllisillä hikitreeneillä suosikkihousut mahtuvat taas pian jalkaan!

4. Kolmikymppisenä olet todennäköisesti altis tummille silmänaluksille sekä turvonneille silmäluomille, joten tässä iässä on tärkeää nukkua tarpeeksi. Hyvän yöunen salaisuuksista voit lukea täältä.  

5. Ihmisen luontainen kollageenin tuotanto alkaa hidastua pikkuhiljaa jo noin 25-vuotiaana ja vähitellen se loppuu ja kollageenin rakenne heikentyy. Tämän seurauksena iho veltostuu ja rypistyy, hiukset ohenevat ja nivelsiteet menettävät notkeuttaan. Kollageenin väheneminen hidastaa myös jänteiden, rustojen ja ihon uusiutumista ja joustavuutta.

Kun solut vanhenevat, elimistön oma kollageenivalmistus hidastuu. Kollageenituotannon loppumista nopeuttavat C-vitamiinin puute, tupakointi, auringon UV-säteily ja sokerin syönti. Erilliseen kollageenipostaukseen pääset täältä. 

6. Mikä onkaan paras tapa pysyä nuorekkaana? Terveellinen ravinto tietenkin. Olet mitä syöt pätee myös ihon kuntoon, sillä se mitä kokoat ruokalautaselle näkyy myös ihosi kunnossa. Kaikkihan me tiedämme, että ihoa vanhentavat saasteet, stressi sekä uv-säteily. Kuitenkin terveellisen ruokavalion on todettu vaikuttavan ihon kuntoon positiivisesti. Näin ollen terveellisesti syövillä on vähemmän ikääntymisen merkkejä. Jos kaipaat apuja omien ruokailutottumusten kanssa, ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voin auttaa sinua 💓

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *