Mitä pysyvään muutokseen vaaditaan? – Jennikatjawellness

JENNIKATJAWELLNESS

Mitä pysyvään muutokseen vaaditaan?

Kun lähdetään muuttamaan omia elintapoja terveellisemmäksi on aina toivottavaa, että näistä muutoksista tulisi pysyviä. Jojoilun vaarathan kaikki tietävät ja mitä järkeä on yrittää pudottaa painoa, jos se ei pysy alempana pysyvästi? Lähtiessämme kohti pysyvää muutosta on hyvä huomioida se, mitä se oikeasti vaatii. Tässä postauksessa pureudutaan juuri näihin seikkoihin.

Mitä pysyvään muutokseen vaaditaan?

1. Motivaatio

Kaikki lähtee omasta halusta tehdä muutoksia omassa arjessa. Ulkoinen motivaatio voi kestää jonkin aikaa, mutta pidemmässä juoksussa se ei riitä. Varsinkin kun elämässä tapahtuu yllättäviä asioita ja eteen tulee vaikeitakin esteitä, niin motivaation tulisi kestää nämäkin haasteet. Ennen elämäntapamuutokseen ryhtymistä onkin hyvä kysyä itseltään miksi muutosta haluaa? Seuraavaksi kannattaa pohtia sitä mitä on valmis tekemään muutokseen eteen?

2. Sitoutuminen ja ohjeiden noudattaminen

Toiseksi tärkeä asia on sitoutuminen. Kun motivaatio on hyvä ja sisäsyntyinen on toiminnanohjauskin helpompaa. Muutoksen onnistumisen ratkaisee arjen valinnat. Oikeastaan kaikki lähtee suunnittelusta ja kaupassa tehtävistä valinnoista. Osta kotiin sinun muutosta tukevaa ruokaa. Jätä kaikki ylimääräinen ja epäterveellinen eväs kauppaan. Mieti seuraavan viikon ateriasuunnittelu ja liikuntasuunnitelma sunnuntaina. Järjestä viikottain aikaa omalle hyvinvoinnille. Mitkä asiat tukevat sinun muutosta? Muista panostaa näihin ihan joka viikko. Kun teet tätä viikosta toiseeen ja noudatat esimerkiksi pätevän ja hyvän valmentajan antamia ohjeita 80-90 %:sti, niin saat varmasti aikaan tuloksia. 

Kuitenkin jos ohjeet ovat liian vaikeita noudattaa omassa arjessa, sitoutuminen on heikkoa muutaman viikon jälkeen. Jos haet valmentajalta apua, mieti tarkkaan kenet valitset.

jennikatjawellness

3. Pitkäjänteisyys

Älä odota pikatuloksia vaan ole kärsivällinen. Me ihmiset olemme mahdottoman kärsimättömiä ja mielemme saattaa vaipua alavireiseksi, jos muutoksia ei tapahdu kahden viikon aikana. On kuitenkin tärkeää muistaa, että paino ei ole noussut yhdessä yössä, niin se ei voi myöskään laskea yhtäkkiä. Varsinkin isot ja pysyvät muutokset vaativat aikaa. Muista, että jokainen parempi valinta vie  aina eteenpäin.

4. Ole itsellesi armollinen

Aina ei jaksa suorittaa ja on okei olla joskus laiska. Sen sijaan, että pyrit olemaan täydellinen, sinun pitäisi pyrkiä siihen, että voit niin hyvin kuin mahdollista. Ole itsesi hyvä ystävä. Mieti, miten puhut itsellesi? Soimaatko itseäsi epäonnistumisista vai kannustatko jatkamaan eteenpäin? Ole itsellesi armollinen. Sinä teet parhaasi ja se riittää.

Tässä tuli jo paljon tärkeitä asioita pohdittavaksi. Resonoiko jokin erityisesti sinua? Jatkan näitä seikkoja vielä toisessa postauksessa. 

Jos koet, että nyt on sinun aikasi tehdä pysyviä muutoksia arjessasi, varaa minulta maksuton kartoitusaika, niin katsotaan, miten voisin auttaa juuri sinua 💗

💗 Jenni

1 ajatus aiheesta “Mitä pysyvään muutokseen vaaditaan?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *