Asiakastarina: Suvin huima muutos – Jennikatjawellness

JENNIKATJAWELLNESS

Asiakastarina: Suvin huima muutos

Vuorossa postaus asiakkaastani, Suvista. Aloitimme Suvin kanssa yhteistyön huhtikuussa 2022 ja jatkoimme yhteistyötä marraskuun lopuun saakka. Esittelen tässä postauksessa Suvin lähtötilanteen sekä koko muutosprosessin. Suvi on kolmekymppinen kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti. Valmennuksen aikana hän hoiti kotona lapsiaan ja arki pyöri vahvasti lasten ja heidän tarpeidensa ympärillä.

Suvin tilanne ennen valmennusta

”Minulla on ollut monta vuotta kaikennäköisiä ruokavalioita käytössä. Niitä on sovellettu ja muokattu. Rahkaa ja mehukeittoa oon syöny normaalisti aamupalaksi/välipalaksi/iltapalaksi yli kymmenen vuotta…Meillä ei normaalisti osteta koskaan mitään eineksiä. Helmikuussa koronassa ollessa ostettiin roiskeläppiä ja niitä hirveitä pikkuhamppareita kun ei jaksanut kokata. Kyse tässä minun ongelmassa ei ole oikeastaan edes siinä, etten tietäisi miten pitää syödä.  Olen välillä saanut painoa pois, mutta sitten se on tullut takaisin.

Sitten tammikuussa 2020 aloitin uudestaan. Ja sitten tuli heti korona, jonka jälkeen linnottauduin sisään ja söin karkkia. Hetken aikaa yritin kotona jumppailla. Ja karkin syöminen vain jatkui.. Mä söin joka päivä vähintään yhden pussillisen yoghurt splasheja, yhden Marabou maitosuklaalevyn ja pussillisen sipsejä. Koska mua ahdisti ja olin niin väsynyt ja kaikkea. Pääsin siitä herkun mussutuksesta kuitenkin sitten pois. Välillä kun mutapohjaan joutuun, on vaikea nousta sieltä ylös. Ennen valmennusta oli taas sellanen sokerikoukku että ihan hirvitti. 

Ja mähän en tiedä onko minulla jokin syömishäiriö, mutta jos mä oon jollain ruokavaliolla ja syön yhden karkin tai palan kakkua, niin mun aivot ajattelee, että nyt tää homma on pilalla! Ja alan popsimaan kaikkea mahdollista. Että joko tosi överi terveellisesti tai sitten hommat menee ihan possuksi. Mä oon yrittänyt yli kymmenen vuotta handlata tätä hommaa. Mutta en osaa järkevästi herkutella. ” -Suvi

Useilla asiakkaistani on samantyylisiä ongelmia. Balanssi on ikään kuin kadonnut ja kehon viestejä ei pystytä tai osata tulkita. Tämä voi johtua tietyistä ajattelumalleista ja lukuisista dieetti-kokeiluista. Kun tehdään pysyviä muutoksia elmäntaparemontissa, tulisikin tehdä työtä myös omien ajatusmallien kanssa ja pohtia edellisiä painonhallintayrityksiä. Tuskin koskaan on kyse tahdonvoimasta tai itsekurin puutteesta. Asiat ovat paljon syvemmällä.

Valmennuksen aloitus

Aloitimme valmennuksen niin, että Suvi täytti esitietolomakkeen ja kertoi vielä tarkemmin tavoitteistaan ja toiveistaan. Näiden lisäksi Suvi piti ruokapäiväkirjaa neljältä päivältä. Näiden pohjalta laadin Suville henkilökohtaisen ruokavalion. Suvi myös aloitti hyötyliikkumisen lasten kanssa. Lähdimme siis fiksailemaan ravintoa sekä panostimme riittävään uneen. Unta häiritsi myös lapsen yölliset herätykset, joten Suvi alkoi mennä aiemmin lasten kanssa yhtä aikaa nukkumaan. Varsinaiseen treenaamiseen ei Suvin kiireisessä arjessa ollut aikaa. Olimme viikottain yhteydessä ja annoin Suville neuvoja, kuinka tulisi edetä ja mitä tulisi milloinkin huomioida.

Valmennuksen jälkeen

”Valmennuksen avulla olen oppinut armollisuutta. Koko elämä ei kaadu yhteen suklaaseen tai pitsapalaan. Vaan mieli on parantunut ja ajattelee, että ei se mitään- herkuttelu kuuluu elämään ja tärkeintä on se, miten siitä jatkaa. Jääkö herkuttelu päälle vai onko selkärangassa jo se uusi normaali terveellinen ruokavalio, johon sen jälkeen palataan. Itse olen päässyt siihen balanssiin. Jaksan arjessa nykyään paljon paremmin. Palasin töihin ja ja jaksan touhuta lasten kanssa työpäivän jälkeenkin. Jaksan hoitaa kodin askareet ja käydä jossain. Ennen elämäntapamuutosta olin tosi väsynyt ja kaikki vaati suuria ponnisteluja. Nykyään jaksan nähdä ystäviä ja voin sanoa, että olen saanut kauan kadoksissa olleen sosiaalisen elämänikin takaisin.Vaikka olenkin joskus painanut 8 kg vähemmän kuin nyt, en ollut silloin onnellinen enkä jaksanut näin hyvin. Teen töitä painonhallinann kanssa päivittäin, mutta enää en ota asiasta stressiä. Se hoituu kaiken muun ohella.

Pepsi maksista eroon pääseminen auttoi myös vatsaongelmiin. Ja vasta nyt myöhemmin tajusin, että vatsantoiminta normalisoitui kun lopetin sen juomisen.

Jos ei ruuhkavuosien aikana jaksa käydä 5krt viikossa salilla, se ei haittaa. Tärkeintä että hyötyliikkuu ja tekee parhaansa sen hetkisen jaksamisen mukaan. Yleensä mulla on hommat kaatunut siihen, että oon yrittänyt liikaa, vaikka en olisi jaksanutkaan. Tässä kohtaa vaan pitää puntaroida että onko se jaksamista vai kehtaamista. Ja sen olen oppinut taas tämän valmennuksen avulla.” -Suvi

Kaiken kaikkiaan Suvilta putosi 20 kiloa. Mutta isoin muutos tapahtui juurikin ajattelun tasolla. Suvi sai käsiinsä oikeanlaisia työkaluja ja pysyvä muutos laitettiin aluille.

Kun pääsee näin hienosti alkuun, lopussa terveelliset valinnat tulevat selkärangasta. Tähän pysyvät muutokset tähtäävätkin. Valmennuksen aikana on omaksuttu tavat, jotka jäävät valmennuksen loputtua automaattisesti taustalle vaikuttamaan.

Jos koet haluavasi muutosta omaan arkeen ja jaksamiseen, varaa minulle maksuton kartoitusaika kalenterista, niin katsotaan, miten voisin sinua auttaa 💗

Iloa ja valoa päiviisi,

Jenni

1 ajatus aiheesta “Asiakastarina: Suvin huima muutos”

  1. Paluuviite: Hyvästi kitudieetit – Jennikatjawellness

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *