#9 vinkkiä hehkuvaan ihoon – Jennikatjawellness

JENNIKATJAWELLNESS

#9 vinkkiä hehkuvaan ihoon

Vuorossa postaus ihosta ja ravinnosta. Ravinto vaikuttaa hyvinvointiimme monella tapaa, myös ihon kautta. Iho kertookin meille paljon terveyden tilasta. Hehkuva ja terve iho on myös esteettisesti kaunis. Tässä yhdeksän vinkkiä kuinka saada iho hehkeäksi.

1. Syö vähemmän sokeria ja prosessoitua ruokaa

Liika suola ja kova rasva veltostuttavat ihoa. Myös sokerin tiedetään häiritsevän kollageenin toimintaa. Liiallinen sokerinsaanti myös vanhentaa ihoa. Lue lisää täältä.

2. Eliminoi ruoka-aine herkkyydet

Ruoka-aine yliherkkyydet vaikuttavat suoraan suoliston toimintaan. Elimistö puolustautuu vieraita aineita vastaan muodostamalla vasta-aineita. Nämä puolestaan vapauttavat elimistössä välittäjäaineita, jotka aiheuttavat allergian oireet. Lue lisää täältä.

3. Korjaa suoliston epätasapainotila

Jos syöt pääasiassa ravitsemussuositusten vastaisesti (saat paljon kovaa rasvaa, suolaa, liikaa sokeria ja höttöhiilareita), myös mikrobistosi muuttuu tälläistä ruokavaliota suosivaksi. Näin ollen huonot mikrobit valtaavat elintilaa hyviltä mikrobeilta. Tämä saattaa johtaa jopa dysbioosiin.

4. Syö omega3-rasvahappoja tarpeeksi

Nämä tekevät hyvää ihollesi. Omega kolmosia saat pellavansiemenistä, rasvaisista kaloista, pähkinöistä sekä rypsiöljystä.

5. Optimoi ravinteiden saanti

Syö riittävästi kasviksia, marjoja ja hedelmiä, niin saat tarpeeksi ravintoaineita kehoosi. Muista syödä joka päivä kunnon aterioita, eläkä korvaa niitä leivillä tai energiapatukoilla. Kun solusi saavat tarpeeksi ravintoaineita, myös iho voi hyvin.

6. Liiku ja hikoile

Liikunta ja hikoilu laittaa kuona-aineet liikkeelle ja veren virtaamaan myös kasvoilla. Näinhän se juuri on, että kunnon treenin jälkeen myös iho alkaa hehkumaan. Varsinkin jos liikut ulkona. Mieti saisitko varattua kalenteriisi riittävän kuormittavaa liikuntaa.

7. Nuku riittävästi

Huonon yön jälkeen, iho näyttää samealta sekä silmänaluset ovat tummemmat kuin normaalisti. Puhumattakaan silmäpusseista. Kokeile itse: nuku niin kauan kuin sinua nukuttaa ja katso itseäsi aamulla peilistä 💗

8. Taltuta stressi rauhoittumisella

Stressi saa ihonkin näyttämään samealta ja kireältä. Hengitysharjoitukset tai muut rentoutumiskeinot taas aktivoivat parasympaattista hermostoa ja näin ollen ihokin saa tarpeeksi ravinteita. Krooninen stressi saa meidät näyttämään vanhemmilta kuin olemmekaan muun muassa lyhentämällä telomeerejä. Lue lisää: Miten stressi vahingoittaa solujamme?

9. Käytä kosmetiikkaa harkiten

Tavallinen kosmetiikka sisältää paljon ainesosia. Saamme nykyään niin suuren kemikaalialtistuksen, että yhteisvaikutuksia on liki mahdotonta tutkia. Neuvoni onkin: suosi mahdollisimman luonnonmukaista kosmetiikkaa ja anna ihon hengittää. 

Tässä myös resepti, joka saa ihosi hehkumaan:

Tomaattikeitto

2dl linssejä

kirsikkatomaatteja rasiallinen

3 paprikaa

2 sipulia

valkosipulia

3 sellerin vartta

noin 6 dl vettä

1 l tomaatti mehua

mausteet: chili, mustapippuri

1. Kuori sipulit ja ruskista ne pannulla. Lisää paprikat, sellerit ja valkosipuli.

2. Lisää vesi ja linssit. Keitä kypsäksi noin 10 minuuttia.

3.Lisää tomaatit. Anna kiehua noin 7 minuuttia.

4. Lisää tomaattimehu ja mausteet. Kiehauta.

Jos haluat lisää vinkkejä terveellisiin eväisiin, lataa maksuton 7 päivän energisoivat eväät täältä.

💗 Jenni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *